HTML

Iron

Egy grafomán konosszőr egotripje: könyv, konyha, pince, utca, mozi, néha meg szépirodalom

Friss topikok

Linkblog

Miért nem tudnak a píárosok helyesen írni?

2009.03.29. 19:18 freesleep

A fenti kérdésre nem tudom a választ. Az első ötletetem, hogy direkt csinálják. Direkt találnak ki minden hülye terméknek magyarul helyesen leírhatatlan nevet - vö. dekornyúl, dekor nyúl, mi több: Dekor Nyúl. Vagy a másik: évekig olvasgattam depresszív hangulataimban a Schaffer csomagküldő áruház katalógusát, amelyben minden ünnepre volt valami dekorkacat - köztük leszúrható angyal, leszúrható mikulás és nyúl. A tökéletesen érzéketlen szívű és nyelvű antihumán lény, aki ezt fordította, illetve a píáros, aki leokézta, legalább szórakoztató, és ott a helye a Tapló Anti énekesi álnevet kitaláló mulatópíáros mellett....

A másik lehetőség, hogy szándékosan megtartóztatják magukat attól, hogy megnézzék a helyesírási szótárban egy adott kifejezés - mondjuk a zene éve - helyesírását. Ez utóbbi vonatkozik a hírügynökségekre is, akármennyiért is ülnek ott akármilyen hírszerkesztő droidok. Tudom, tudom, nem a helyesírás a lényeg. De akkor mi? Talán a dekornyúl?

Szólj hozzá!

Címkék: pr nyúl helyesírás píár dekor schaffer katalógusáruház

A bejegyzés trackback címe:

https://iron.blog.hu/api/trackback/id/tr331033590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása